Οινοποιείο

Το οινοποιείο μας βρίσκεται στην Άσκρη, στην είσοδο της Κοιλάδας των Μουσών, στο ίδιο σημείο από το 1946. Σήμερα, είναι μια σύγχρονη οινοποιητική μονάδα, η οποία περιλαμβάνει και έναν ειδικό χώρο υποδοχής για τους επισκέπτες, που μπορεί να φιλοξενήσει δοκιμές και άλλες εκδηλώσεις.

Το οινοποιείο του Κτήματος Μουσών διαθέτει ανοξείδωτες δεξαμενές ελεγχόμενης ζύμωσης συνολικού όγκου 1000 τόνων, συστήματα εμφιάλωσης με δυνατότητα παραγωγής 4000 φιαλών/ώρα, καθώς και ένα προπιεστήριο προζυμωτικής εκχύλισης εν ψυχρώ χωρητικότητας 10 τόνων, το οποίο χρησιμοποιούμε για την εξαγωγή περισσότερου χρώματος και καλύτερων αρωμάτων από τα σταφύλια μας. Όλη η διαδικασία της οινοποίησης ελέγχεται με βάση τα πρότυπα ποιότητας ISO 22000 και HACCP, ενώ η διαχείρισή της γίνεται βάσει εξατομικευμένου προγράμματος ERP (σύστημα διαχείρισης επιχειρησιακών πόρων). Η συνολική δυνατότητα παραγωγής του οινοποιείου είναι τουλάχιστον 180.000 φιάλες το χρόνο.

Βασικός στόχος μας, στο Κτήμα Μουσών, είναι ο διαρκής εκσυγχρονισμός  του οινοποιείου μας και η συνεχής βελτίωση των διαδικασιών και των υποδομών του, προκειμένου να συμβαδίζουμε με τις εξελίξεις στους τομείς της ποιότητας και της οινοποίησης, όπου η πρόοδος είναι καθημερινή.